Студенти от Китай са открили начин за контролиране на съзнанието на

...
Студенти от Китай са открили начин за контролиране на съзнанието на
Коментари Харесай

Откриха начин за контролиране на съзнанието на хлебарки

Студенти от Китай са разкрили метод за управление на съзнанието на живи хлебарки, употребявайки техника на свързване „ мозък към мозък “.

Казано просто, са основали дребни биологични роботи, които да извършват желанията на човешките си господари. С помощта на интерфейса откривателите са насочвали хлебарките по Z и S-образни пътища, като това ставало посредством управление на съзнанието им, написа SciencАalert.

Учените презентирали опита посредством видео (отдолу) на годишната конференция на IEEE Robotics and Automation Society. Те описали по какъв начин поставили електроенцефалограмен Bluetooth шлем на главата на един от учените. Той си мислил по какъв начин да се движи по Z- и S-образните пътища и мозъчните му талази се превръщали в електрически импулси, които били пращани безжично към електронен правоприемник „ раница “ на гърба на хлебарката.

След това импулсите подтикват антенките на хлебарката посредством микроелектрод, вграден в главата ѝ. Така електрическите импулси управляват държанието на животното. Учените назовават творението си животно-машина. Вижте процеса изпод:

© Shanghai Jiao Tong University

Преди няколко месеца екип учени от Тексаския университет основали сходен способ за управление на съзнанието на хлебарки. Тогава задачата била хлебарките да се употребяват за проучване на региони, в които са се случили биологични произшествия.

Учените от Китай считат, че хлебарките могат да бъдат употребявани също за картографиране на труднодостъпни местности. Откривателите изясняват, че са надградили технологията за свързване „ мозък към мозък “ и са създали първа стъпка към връзка, сходна на тази от кино лентата на Джеймс Камерън „ Аватар “ – да направляваме други същества посредством мозъка си, било то и елементарни.

Сега учените възнамеряват да подобрят ръководството, с цел да може няколко хлебарки да бъдат ръководени от няколко души по едно и също време. Не е ясно дали би трябвало да бъдем удивени или изплашени. Не знаем какво би станало, в случай че войска от хлебарки с промити мозъци попадне в неверни ръце…

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР